Това заяви бившият енергиен министър в извънредното студио на NOVA

“Ако някой може да артикулира македонската тема - това е Слави Трифонов”. Това заяви в извънредното студио на NOVA бившият енергиен министър и политически анализатор Мирослав Севлиевски. 

“Това мнозинство, този парламент и това правителство загубиха 6 златни месеца да обяснят на българското общество и на нашите съседи в РС Македония за какво става дума. Нито Генчовска, нито Весела Чернева имат качества да говорят с обществото. Слави Трифонов може да разкаже къде е проблемът”, категоричен бе Севлиевски.

Гроздан Караджов отговори на обвиненията на ПП

Думите му са по повод изтеглянето на четирима министри от ИТН от управлението. 

“Трудно ми е да опиша това, което се случи днес”, каза бившият енергиен министър и обясни какво би следвало оттук-нататък. 

“Процедурата е следната - днес Слави Трифонов каза, че оттегля своите министри. Първо да видим те дали ще си подадат оставките. След това, когато се внесат в парламента - да видим как и кога ще влязат в дневния ред. Мнозинството може да ги внесе и дали ще има кой да ги вкара в дневния ред, за да се гласуват”, поясни Севлиевски, като допълни, че това може да се случи в неопределен срок от време. 

Той призова управляващите да намерят начин да “не слагат нови предизвикателства пред българите. 

Аврамов: Управляващите да правят политика, основана на реалности, а не на собствените им мисли

“Има война, която е много близо. Освен гореща война в Украйна, очевидно сме в началото на нова световна Студена война. Трябва да си дадем сметка, че това се случва”, заяви Севлиевски. 

Той подчерта, че обществото не желае нови избори, но не те са голямото предизвикателство. 

“Голямото предизвикателство не е да отидем на избори, а как да живеем без избори достатъчно дълго време в рамките на закона и на Конституцията”, каза Севлиевски.  

Стоилов, ПП: Обвиненията на Трифонов към правителството са неоснователни

“Ако Слави Трифонов смята да стои отстрани без да носи отговорност - това няма как да се случи”, заяви бившият енергиен министър. “Той е представител на едно поколение, което направи много за родината - вкара България в НАТО и ЕС. Това е голямо постижение!”, допълни той. По думите от своя страна Кирил Петков е представител на друго поколение. “Кирил Петков е символът  на много млади хора, които поискаха да се занимават с политика и да донесат промяна. Ако се провали този кабинет, ще се провали това поколение”, категорично заяви Севлиевски.

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.