На арт форума се състоя и българо-македонска изложба с името „Свобода”

В Созопол се провежда Международният франкофонски фестивал "Солей". Сред акцентите в програмата беше изложба от фотографии под надслов "Почувствай Албания". Експозицията, разположена в Археологическия музей в гарда е под патронажа на почетния домакин на форума Нр. Пр. Доника Ходжа.

На арт фестивала се състоя и българо-македонска изложба с името „Свобода”, чийто куратор е Иво Пецов. В нея участва художникът Мариян Дзингаров, известен с абстрактно си изкуство и специфичен стил.

За пръв път във фестивала участва София Татарашвили. Младата грузинска художничка представя изложбата „Цветовете на природата”. Вдъхновява се от колорита на заобикалящия ни свят, обича да пътува и черпи идеи от новите места, които посещава.

За 11-а година Созопол е домакин на франкофонския фестивал "Солей" (ВИДЕО)

„Много съм развълнувана, както да участвам в този фестивал, така и да посетя страната ви като турист. България е толкова красива. "Солей" ми даде възможност да се запозная с историята на Созопол и да го опозная отблизо", обясни тя.

И докато много от картините са плод на въображението й, има и една реалистична - пресъздавам истинска гледка - град Мтсхета. Това е старата столица на Грузия. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.