Спрян е шофьор на камион с 2,17 промила алкохол в кръвта

Две пътнотранспортни произшествия само за час в Шуменско, съобщиха от пресслужбата на полицията. Малко преди 19 часа в РУ- Шумен е получен сигнал за водач на камион, който преминал опасно през кръговото кръстовище до кв. "Макак" в града.

Камионът счупил два бордюра и пътен знак и по чудо не ударил три автомобила, които преминавали през кръстовището в същия момент. Превозното средство било спряно на ул. "Университетска" в Шумен.  Зад волана, във видимо нетрезво състояние, бил 65-годишен мъж от Малки Воден, община Хасково. Водачът е тестван с дрегер, който отчел 2,17 промила алкохол в кръвта. 

Около 30 минути по-късно униформените в града се отзовали на сигнал за самокатастрофирал водач на лек автомобил с шуменска регистрация в района на разклона за село Кълново. По първоначални данни шофьорът бил затиснат в колата.  

На място веднага са насочени екипи на полиция, Спешна помощ и пожарна. Огнеборците установили, че водач няма, а на дясната седалка имало мъж във видимо нетрезво състояние. 
Прегледан е на място от екип на Спешна помощ. Движението в района на инцидента се регулира от екипи на полицията, но не е затруднено. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.