Актуализацията на бюджета е на дневен ред в парламента

Актуализацията на бюджета е на дневен ред в парламента, но може ли най-важният финансов закон така и да не бъде приет заради разрива в управляващата коалиция. Какво увеличение искат пенсионерите? Ако скокът на парите за старост пропадне, сметките на възрастните хора съвсем ще се изкривят. Без промяна в приходите си те са категорични, че двата края, които трябва да връзват, са все по-далеч един от друг. И за това, обвинения от дами и господа в пенсионна възраст, летят към всички в парламента.  

От опит, българският пенсионер е сигурен – стане ли криза в парламента, тя стига и до трапезата в апартамента. Със същите пенсии в джоба, възрастните хора са готови да стягат коланите още. С 400 лева месечно например се живее скотски, ни разказва 92-годишният Величко Христов, докато опитва да си докара лев отгоре, продавайки градински плодове и зеленчуци.
 
А сметките са такива, че за да влезе спокоен в магазина, българският пенсионер чака драстично увеличение на пенсията си. 

Повече гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.