Исканията им за по-високи заплати остават непроменени

Полицаи и надзиратели излязоха на пореден протест. Исканията им остават непроменени, а именно - по-високи заплати, по-добри условия на труд и реформа в полза на гражданите.

Сборните точки на днешния протест бяха няколко. Точно в 12 на обед, надзиратели от различни затвори в страната се събраха пред министреството на правосъдието. Половин час по-късно започна и протестът на служителите в МВР, които се събраха пред вътрешното министерство.

Малко по-късно двата протеста се сляха пред министерството на финансите.  Където за пореден път надзиратели и полицаи заявиха исканията си.

Според Цветан Михайлов от Синдикат на служителите в затворите, в системата основната заплата с която стартира един служител, е 1200 лева. Сред исканията са нови униформи и средства за хигиена.

И докато служителите в МВР нямат обещание, то преди дни – правосъдният министър Надежда Йорданова даде дума пред надзирателите,  че заплатите им ще бъдат вдигнати. С колко щяло да стане ясно в края на месеца. Поетият ангажимент обаче не спря част от служителите в затворите и днес да излязат на улицата.

В ранния следобед недоволстващите се отправиха и към Народното събрание.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.