Български, гръцки, хърватски и латвийски полицаи съвместно проверяват тежкотоварни камиони и автобуси

Международна полицейска акция е в ход у нас. Български, гръцки, хърватски и латвийски полицаи съвместно проверяват тежкотоварни камиони и автобуси по пътищата в цялата страна. Ще се следи основно за алкохол при водачите, за редовните документи на товара и за спазването на трудовото законодателство при командироването на шофьори от чужди държави у нас. Проверките ще продължат до неделя, като камиони и автобуси ще бъдат спирани на произволен принцип.

„Колегите от другите държави сътрудничат на пътните полицаи при осъществяване на комуникацията с водачите. Обикновено имаме затруднения при осъществяване на комуникацията. Също така към групата има преводач, който спомага за по-добрата комуникация. Към момента нямаме установени нарушения. Има направени алкохолни проби, за наркотици – всичките са отрицателни”, заяви Дамян Владинов, началник на сектор в Отдел „Пътна полиция” към ГДНП.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.