Те недоволстват срещу кабинета „Петков”

Протестиращи от „Възраждане” блокираха бул. „Цар Освободител” в центъра на София. Те се събраха пред Парламента малко след 17.00 ч., за да  изразяват недоволството си от действията на кабинета „Петков”. 

Костадин Костадинов обяви, че от месеци това правителство води „убийствена политика и води страната към гражданска война”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

През целия ден в района се провеждаха редица демонстрации. Първо протестираха от Национално движение „Хан Кубрат”, после от сдружение „Толерантност” и накрая от ВМРО.

„В този случай изборите са най-доброто решение, което демокрацията предлага за изход от политическата криза, в която ни вкарва това правителство. Спекулациите не са полезно нещо в политиката. Виждаме социологическите проучвания, които показват, че „Възраждане” е първа политическа сила. Ако има избори, ние ще ги спечелим. Точно това е причината поради която управляващите не искат да пуснат властта. Те са се вкопчили в нея като удавник за сламка. В момента има ясно определена разграничителна линия между „Възраждане” и всички останали партии. Ние сме българска политическа организация. От другата страна има фракция на американското и турското посолство”, каза по време на протеста лидерът на партията Костадин Костадинов.

 

 

Пред NOVA част от протестиращите споделиха, че са дошли на концерт, но не успяха да обяснят на кого.

„От Тетевен организираха концерт. Казаха, че ще платят превоза”, каза мъж, част от протеста.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.