По думите му са се извадили много факти, позорящи мнозинството

От ГЕРБ-СДС смятат, че вотът на недоверие ще мине в Народното събрание. Това обяви в кулоарите на парламента Росен Желязков.

„Знаете, че за 32 години демократична история нямаме успешен вот на недоверие. Усещането в тази процедура обаче е, че този вот има голям шанс да бъде одобрен. Днес дебатите даваха вид да минат по-вяло, отколкото всъщност се случи. Днешният дебат е част от прелюдията по гласуването в рамките на следващите 24 след приключването. Може би утре вечер или в четвъртък сутрин ще се гласува самият вот на недоверие”, каза той.  

По думите му в рамките на кабинета са се извадили много факти, позорящи мнозинството и взаимни обвинения за корупция. „Коментари, които не правят чест на тези, които считат себе си за политически елит, каза Желязков.

„Този, който доведе на власт това управление – Румен Радев, досега винаги е поемал отговорността да управлява с няколко служебни правителства. Винаги сме казвали, че служебните кабинети не са най-добрата форма, защото всеки президент би бил изкушен да ги управлява. Последните две десетилетия това се превърна в правило, а не в изключение”, заключи депутатът.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.