Тя е в ареста от юли 2020 г.

Гислейн Максуел беше осъдена на 20 години затвор в САЩ за това, че е помагала на опозорения бивш финансист Джефри Епщайн да злоупотребява сексуално с млади момичета.

60-годишната Максуел бе осъдена през декември за набиране и трафик на четири тийнейджърки за сексуални жертви на Епщайн, който по онова време ѝ бил партньор.

Една от обвинителките й заяви по-рано пред съда, че тя трябва да остане в затвора до края на живота си.

Какво разкри аутопсията на Джефри Епщайн?

Епщайн се самоуби в затворническа килия в Манхатън през 2019 г. в очакване на делото срещу него за трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Престъпленията на Гислейн Максуел са извършвани в продължение на десетилетие, между 1994 и 2004 г.

Преди произнасянето на присъдата Максуел, облечена в затворнически дрехи, се извини на жертвите. Тя заяви, че е съпричастна с тях и срещата с Епщайн е "най-жалкото събитие в живота ѝ". "Връзката ми с него ме опетни завинаги", каза тя и добави, че се надява присъдата ѝ да донесе на жертвите "мир и спокойствие".

Максуел е в ареста от юли 2020 г. Лежи в Метрополитенския център за задържане в Бруклин и се оплаква от миризмата в килията си.

Делото срещу бившата британска светска дама е едно от най-значимите след появата на движението #MeToo, което насърчи жените да говорят открито за сексуални посегателства.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС