Фирмите имат 14 дневен срок за обжалване на санкциите

Общо 11 наказателни постановления за незаконно строителство в участъците 4 и 5 от АМ "Хемус" издаде Дирекцията за национален строителен контрол, съобщиха от дирекцията. Наказателната процедура започна през декември 2021 г. и януари 2022 г.

Рашков: С парите за „Хемус” са се строили луксозни имоти

Тогава бяха връчени актове за административно нарушение на изпълнителя „Автомагистрали“ ЕАД и строителните компании, с които има сключени договори за участъците 4 и 5 от АМ "Хемус". Това са "АБ" АД, "Парсек Груп" ЕООД, „Автомагистрали Хемус“ АД и „Водно строителство Благоевград“ АД. Фирмите имат 14 дневен срок за обжалване на санкциите.

Установеното от органите на ДНСК строителство е без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж, в нарушение на чл. 148, ал. 1 и чл. 137, ал. 3 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/, т. е. незаконно по смисъла на чл. 225, ал. 2, т. 2 от ЗУТ.

При проверките е констатирано, че се извършват строително-монтажни работи, включително изкопи, насипи, пътни легла и съоръжения на участъци 4 и 5 на АМ „Хемус“, която е строеж първа категория. Тези дейности са извършени в имоти, които са държавна, общинска и частна собственост. За тях производствата по отчуждаване не са приключили към дата на проверката.

Караджов: Парите от сметката за „Хемус” са дадени за компенсациите за тока

Караджов: Не е реалистично АМ "Хемус" да е готова до края на 2024 г.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.