Причината е забавянето на актуализацията на бюджета, с която е обвързана тази мярка

Членуващите в Българската петролна и газова асоциация бензиностанции имат готовност да дават отстъпката от 25 стотинки на литър гориво, но това няма да може да стане от утре, съобщават от организацията. Причината е забавянето на актуализацията на бюджета, с която е обвързана тази мярка.

В актуализацията на Държавния бюджет е предвидена отстъпка от 25 стотинки на литър гориво, което определено физическо лице зарежда в лекия си автомобил. Мярката цели да намали тежестта на високите цени на горивата.

Отстъпката за горива: Ще облекчи ли бюджета ни

Заради забавянето на актуализацията на бюджета обаче в Народното събрание държавната помощ от 25 стотинки няма да се приложи непосредствено от 1 юли тази година, съобщават от Българската петролна и газова асоциация.

От там допълват, че те винаги са работили в рамките на закона и в този случай също ще се съобразят с него, а предвидената държавна помощ ще се предлага три дни, след като актуализираният бюджет бъде публикуван в Държавен вестник. Ще бъде обявен и начинът за даване на тази отстъпка.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БНР