Коментар на Елена Дариева, д-р Спас Спасков и Георги Малчев

„Подкрепата и нейната категоричност от страна на ЕС и НАТО - ми направи изключително ярко впечатление. Получихме и още една подкрепа – от Чехия, която от 1 юли оглавява Съвета на ЕС”. Така социологът Елена Дариева коментира подкрепата, която София получи във връзка с изгонването на 70 руски дипломати от страната ни.

По думите й като че ли кабинетът на Кирил Петков обаче във вътрешнополитически план по-трудно може да балансира това са решение – отколкото във външнополитически.

„Посланикът на Русия не може нищо да реши. Тя само може да предложи. Когато говорим за стратегии  и подходи – една от тях е тази за военните стратегии. Една сентенция гласи, че е много важно да познаваш противника си, а в случая имаме един много тежък противник, който всички ние олицетворяваме с една дама”, подчерта експертът по маркетинг  Георги Малчев.

„До известна степен виждам липса на дипломация в дипломацията. И в двете страни”, коментира  бившият директор на „Пирогов” д-р Спас Спасков в предаването „Пресечна точка”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.