Според управляващите, текстът показва, че обвиненията на опозицията не са верни

Правителството на РС Македония показа на обществото последното предложение на Франция за разбирателство с България.

Парламентът в София вече одобри предложението, което сваля блокадата пред Скопие за присъединяването към Европейския съюз. Франция обяви вчера, че и корекциите са съгласувани със София. Целият текст на документа беше публикуван днес на сайта на македонския парламент. Правителството каза, че целта е всички в страната да видят, че няма нищо тайно в процеса. Според управляващите, текстът показва, че обвиненията на опозицията, че се прави отстъпление от държавните интереси, не са верни. Премиерът Ковачевски каза, че решение няма да бъде взето, преди да се чуе мнението на обществото.

Френският посланик: Последното предложение за РСМ е идентично с първоначалното

“Ще обсъждаме предложението както в парламента, така и с опозицията. Също така с гражданския сектор, медиите, експертната и широка общественост. Разглеждаме предложението като солидна основа за изграждането на сериозна, отговорна и държавническа позиция за възможността, която се открива пред нашата страна”, заяви той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.