Причината е липсата на персонал след пандемията

Стотици отменени и закъснели полети в началото на активния летен сезон. Заради липса на персонал след пандемията пътниците са принудени да чакат с часове по европейските летища.

Често полетите се отменят и в последния момент, сигнализират зрители на NOVA. Очакванията са в разгара на сезона на отпуските да се стигне до масови анулации и хаос по големите летища.

Часове чакане, закъснели и дори отменени полети са все по-честа картина по летищата в Европа и САЩ. Със старта на сезона на отпуските и след отпадане на голяма част от ограниченията за превоз на пътници, летищата отчитат рекорден ръст на туристите и полетите. През последните дни - от РВД например отчетоха рекорден трафик в небето над България след пандемията и само за ден са обслужени 3082 полета, което доближава нивата преди COVID.

В същото време ce нaблюдaвa дpacтичнo yвeличeниe нa бpoя нa oтмeнeнитe пoлeти нa eвpoпeйcĸитe лeтищa. А като основни причини се посочват недостига на персонал след пандемията, особено при проверките за сигурност, и стачки на служители в много от превозвачите.

Ще се стигне ли до транспортен хаос по летищата и може ли това да провали почивката на хиляди туристи това лято? И как да търсим обезщетение при отменен или закъснял полет? Гледайте във видеото

Очакваме вашите сигнали и предложения за теми на имейла и Facebook страницата на рубриката „На твоя страна”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.