От проведеното във Валенсия Световно първенство Никол Харизанова се върна с три златни, три сребърни и два бронзови медала

Студентка по медицина от Пловдив стана световен шампион по карате киокушин. От проведеното в испанския град Валенсия Световно първенство Никол Харизанова се върна с три златни, три сребърни и два бронзови медала.

Харизанова завършва втори курс „Медицина” в пловдивския Медицински университет. Едновременно със следването защитава титли и покорява върхове в спорта.

Студентка по медицина стана световен вицешампион по карате киокушин

„От 14 години се занимавам с карате. Човекът, който за първи път ме заведе в залата, беше моят баща. Той запали тази страст у мен”, разказва тя.

На първенството на Международната федерация по карате в Испания Никол завоюва златен медал в категория до 65 килограма при жените до 21 години. Тя победи безапелационно състезателки от Испания и Белгия.

Никол тренира поне по 4 часа на ден.  Тя успешно балансира между медицината и спорта и се самоусъвършенства всеки ден.

1 шампионска титла и 11 медала за България от Европейското по карате киокушин (СНИМКИ)

„Тя е уникално момиче. Много сме щастливи, че това е поредната завоювана победа в областта на спорта, която наши студенти печелят”, каза проф. д-р Мариана Мурджева – ректор на МУ-Пловдив.

Скоро приятели и колеги ще наричат световния ни шампион от киокушин карате д-р Никол Харизанова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.