Той обяви, че отново ще внесат предложение за отмяна на решението на НС за вдигане ветото над РСМ

„Ще внесем предложение за задължително броене на хартиените отрязъци от машинното гласуване и ако се види, че има несъответствия между тях и протокола ма машината, да се взима предвид броенето на хартиените отрязъци". Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

По думите му: „Очевидно е, че ако машината може да сгреши, 7-8 човека няма как да сгрешат”. "Възраждане ще направят предложението си, когато го предвиди парламенгтарната процедура, което моеж да е днес и в следващите дни.

Според Костадинов най-големите злоупотреби са ставали, когато се гласува с хартиени бюлетини, но и процедурата с машините не е убедтелна. 

Днес "Възраждане" ще предложи да се гласува отново и текст за отмяна решението на НС, с което се вдигна ветото над преговорния процес на РСМ. Той припомни, че миналата седмица са внесли това предложение да е 1 точка в дневния ред тази седмица. „Председателят отказа да го допусне. На председателски съвет не е било разгледано”, посочи Костадинов.

Той призна, че не очаква днес то да се гласува. И обобщи: „Доказано е вече, че тази коалиция между ДБ, ДПС, ГЕРБ и ПП няма да допуснат подобна защита на националния интерес на България, тъй като те работят срещу националния интерес на България”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.