Вижте дали групата ще подкрепи предложението на "Възраждане" за гласуването

"Ако бъде отворен Изборният кодекс и се гласува някаква форма на хартиено гласуване, ние ще предложим българите в чужбина да упражняват дистанционно гласа си по пощата. И това ще е една крачка напред”, каза в ефира на предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът от ДБ Атанас Славов.

„ДБ е последователен защитник на машинното и дистанционното гласуване. В този парламент и в бъдеще няма как да подкрепим връщането на хартиения вот", посочи той. По думите му групата им няма как да подкрепи и затрудняването на процеса с машинното гласуване. 

За предложението на „Възраждане” каза, че ДБ не биха го подкрепили, защото „това би обезсмислило машинното гласуване, би затруднило комисиите и би предизвикало недоверие”.

Славов коментира и управленската програма на кабинета „Василев”. ДБ се е включила активно в изработването ѝ, а за осигуряване на мнозинство за подкрепа посочи, че това е ангажимент на ПП. „Ние настоявахме за институционална среща с колегите от ИТН, за да се потърси подкрепа от тях, но не знам такава да е проведена”, коментира депутатът.  

По повод тежката катастрофа на бул. „Черни връх” той не счита, че промени в законодателството могат да помогнат. "Става дума за цялостен организационен подход, който включва и носене на отговорност от конкретни длъжностни лица в изпълнителната и съдебната власт, които са допуснали един човек с толкова много криминални регистрации необезпокоявано да управлява МПС".

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.