Той е готов да се откаже от депутатския си имунитет

„От 13-ти миналия месец от нашата пресконференция за напускане на ИТН навсякъде се говори за купуване на депутати, тоест ние, отцепниците, сме купени, Ако прокуратурата е на мястото си, досега тя е следвало да се самосезира от тези изказвания. Ако тя не се е самосезирала, което  е ммного лошо, използвам ефира ви да сезирам главния прокурор да предприеме всички действия да разкие обективната истина, да изиска всички документи, факти и  доказателства, на които се основатат тези твърдения. Аз съм готов да се откажа от депутатския си имунитет”. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Иво Атанасов, независим депутат, който се отдели от групата на ИТН.

Той посочи и тези, които са изказали публично твърдения за купуване на депутати - по думите му Слави Трифонов, Тошко Йорданов, Делян Добрев, Румен Радев, Мустафа Карадайъ и Бойко Борисов.

Иво Атанасов обяви, че все още не е решил дали ще гласува за кабинета "Василев", тъй като е получил управленската му програма и законодателната програма на парламента вчера. За него водещи са не само политиките и програмите, а и хората, които ще ги изпълняват. "Аз не искам да бъдат извадени хора от нафталина, които да ни бъдат дадени в 12 без 5 като членове на правителството. Мога да не се съглася, ще го реша в утрешния ден. Говоря от свое име. Указания няма кой да ми дава", категоричен бе Атанасов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.