Вижте как коментират политическата ситуация в страната Татяна Буруджиева и Петър Чолаков

Управленската програма на кабинета „Василев” не е програма. Около това се обединиха социолозите Татяна Буруджива и Петър Чолаков в ефира на предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS. 

„Аз не бих я нарекла програма. Програмата трябва да очертае приоритети. Тук има единични конретни действия, които са наложени от несвършеното досега. 6 месеца трябваше това да го свършат. Сега ни предлагат да им дадем още 6 месеца да го свършат", посочи Татяна Буруджиева. И попита коя е гаранцията, че в следващите 6 месеца посоченото ще бъде изпълнено.

Петър Чолаков добави: "Това са наброски, не е точно програма. Извадени са някакви точки по какаво ще се работи". Той даде и пример, че е "на трупчета" съдебната реформа, както и смяната на главния прокурор. "Нека Асен Василев да си изпълни мандата, но и да го изпълни, не съм сигурен, че ще има някакви сериозни промени по отношение на главния прокурор".

Най-реалистичният сценарий за социолозите са предсрочните избори. "Неизбежни са като четирите годишни времена", посочи Буруджиева.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.