С почетната титла бе удостоен и журналистът Евгений Тодоров

С пълно единодушие общинските съветници на Пловдив удостоиха Нери Терзиева с титлата "Почетен гражданин на Пловдив". Минута по-рано те запазиха мълчание в знак на почит към паметта на журналистката, която свърза началото и голяма част от професионалния си път с родния си град.

Почина Нери Терзиева

Под предложението за почетната титла се подписаха 12 съветници. То включва удостояване с "Почетен гражданин на Пловдив" и на журналиста Евгений Тодоров.

"Нери Терзиева и Евгений Тодоров, сами по себе си, са символи и емблеми на Пловдив, на свободата, духа и професионализма. Нери Терзиева, която за съжаление изгубихме неотдавна, остави след себе си една от най-ярките следи в модерната българска журналистика", пише в мотивите на предложението.

Спомени за Нери Терзиева (ВИДЕО)

"Евгений Тодорв е познат на стотици хиляди пловдивчани от няколко поколения с постоянното си присъствие на малкия екран", се казва още в гласуваното днес предложение.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.