Вижте какво разказаха за нея журналистите Иван Гарелов, Бойко Станкушев и актрисата Весела Казакова

На 70-годишна възраст ни напусна легендата Нери Терзиева. За „На фокус”спомени за журналистката, която приближи телевизията към хората, споделиха Иван Гарелов, Бойко Станкушев и Весела Казакова.

ЕДНА ЛЕГЕНДА СИ ОТИДЕ! Как Нери Терзиева промени телевизионната журналистика

„Щастлив съм, че я познавах. Заедно работехме в един много хубав период от държавата. Тя излъчваше такава топлина, че едно „добър ден” да ти каже, тя го казваше по различен начин от другите хора”, каза Гарелов.

„Водещото при нея беше да подходи човечно и да се опита да разбере какви са били мотивите на всички видове играчи на политическата сцена. Нери Терзиева беше много богат, много чувствителен, много силен човек. Тя вероятно е от последните от породата много чувствителни, но силни хора”, отбеляза Станкушев.

Почина Нери Терзиева

„Явих се на кастинг за роля в „Откраднати очи” и тогава имах щастието да се срещна с нея, защото тя беше съсценарист на филма. Оттогава датира и нашето бих казала даже толкова дълбоко приятелство и толкова дълбока връзка – като между майка и дъщеря, между хора, професионалисти. Усещах много силна емоционална опора. Оглеждах себе си в нейните очи, в нейната душа, за да може да се случи точно това, което тя искаше да пресъздаде през този сценарий и определено ние се свързахме много дълбоко”, коментира Казакова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.