От ПП заговориха по-скоро за избори, а досегашните им партньори се надяват на кабинет в рамките на това НС

Още преди да бъде връчен вторият мандат, бившите партньори във властта отправиха поглед към третия с надежда и готовност.

„Подкрепата може да бъде търсена от всички партии, без ГЕРБ и ДПС. Виждаме напоследък много близката връзка между „Възраждане” и ДПС, което също поставя много въпросителни. Разумният подход е да има правителство, отколкото да се тръгне към въртележка от избори на избори”, каза Борислав Гуцанов от БСП.

От „Има такъв народ” заявиха, че са готови и за мандат и за разговори.

„При добър, практичен подход, от третия мандатоносител, който и да е той, естествено, че може да има ново правителство. Не бихме възразили на премиер от ПП, ако не се казва Кирил Петков или Асен Василев”, заяви Тошко Йорданов.

А „Демократична България” вече имат сценарии за действие.

„ДБ е готова за третия мандат, отговорно, диалогично, с поглед върху националните приоритети, да предприеме опит да направи възможното за съставяне на правителство. Имаме идея как би могъл да бъде реализиран третия мандат. Логично е, да започнем преговори със същия кръг партньори”, заяви Христо Иванов.

От опозицията  са скептични за ново правителство в този парламент.

„Дойдоха без програма, тръгват си с празна папка, безпомощни, некомпетентни, логичен завършек. Събрани от финансови и корупционни интереси”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

„Всички да излязат при народа и да започва кампанията, не може държавата да върви напред с тези разбойници”, заяви Хамид Хамид от ДПС.

„Очакваме 3 мандатът, ако не е на „Възраждане, да се спуснат отново в такъв пазарлък. Този парламент е изчерпан, няма легитимност, трябва да се разпусне и да отидем на избори”, заяви Цончо Ганев от „Възраждане”.

Дали преди връчването на третия мандат ГЕРБ ще се опитат да съставят правителство с втория ще стане ясно утре, обявиха от партията. В началото на седмицата от партията на Бойко Борисов бяха категорични, че ще го върнат.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.