Коментират Любка Маринова, Лидия Даскалова и Никола Янков

Започна последният опит за съставяне на правителство в 47-ия парламент. От БСП седнаха на масата за разговори с най-голямата политическа сила - „Продължаваме Промяната”.

Същевременно отцепилите се депутати от ИТН няма да подкрепят правителство, в което партията на Слави Трифонов би била коалиционен партньор, стана ясно от думите на независимия депутат Георги Георгиев.  

Що се отнася до условието, свързано с Бойко Рашков, от ДБ ще подкрепят кандидатурата, но имат забележки по антикорупционния закон. Как изглеждат шансовете за кабинет към момента? Темата коментират експертът по пътна безопасност Любка Маринова, юристът Лидия Даскалова и предприемачът Никола Янков.

Втората тема в предаването беше – заплатите. Вчера ВАС спря увеличението на заплатите на лекарите и медицинските сестри от 1 август, защото това можело да застраши финансовата стабилност на болниците. И в университетите седи въпросът как да бъдат увеличени заплатите на академичния състав.
Третата тема в предаването – успява ли държавата да решава проблемите на украинските бежанци.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.