Това обяви Георги Свиленски

БСП ще задържи третия мандат поне до петък. Това стана ясно след заседание на Изпълнителното бюро на партията. Във вторник социалистите събират Националния съвет. На заседанието ще бъдат предложени два варианта за изход от сегашната политическа ситуация.

По-малко от два часа продължи заседанието на прякото ръководство на БСП. След него социалистите не пожелаха да навлизат в конкретика дали ще изпълнят третия мандат.

„В петък и двата варианта ще бъдат предложени, решени. Ще предложим два варианта на Националния съвет, каквото реши той, това ще бъде представено”, подчерта председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. 

 

 

Преди началото на срещата на „Позитано” друг от представителите на БСП в изпълнителната власт заяви, че шансовете за съставяне на кабинет с третия мандат не са оптимистични. „Те са почти нулеви”, смята социалният министър в оставка Георги Гьоков.

След като Слави Трифонов изтегли групата си от преговорите за правителство, останалите партии в коалицията също са почти категорични - вървим към предсрочни избори. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.