Темата коментират Мария Шаркова, Евгений Кънев и Дани Милев

Нарастват случаите на шофьори, управляващи автомобилите си след употребата на алкохол и наркотици. Жертвите на пътя остават с усещане за безнаказаност.

Според юриста Мария Шаркова вината се хвърля винаги на съда. Но, по думите й, той е този, който прилага закона. „Тези органи, които са ангажирани с контрола върху поведението на водачите, също не са си свършили работата”, категорична е тя. Шаркова подчерта обаче, че у нас има изключително малко услуги, предоставящи помощ на хора със зависимости.

КАТ хвана 23 пияни и 9 дрогирани шофьори за ден

„Ако ние имаме хора, които са над закона, които така са конструирали законите, че тях да не ги хващат, това като гангрена, като болест се разпростира навсякъде”, коментира икономистът Евгений Кънев. По думите му ако хората ежедневно виждаха по-големи наказания за провинилите се шофьори, те щяха да се замислят повече дали да се качват пияни и дрогирани на автомобилите си.

Дани Милев също смята, че чувството за безнаказаност и това, което умножава случаите на загинали по пътищата.

Цялата дискусия вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.