От ГЕРБ се усъмниха в намеренията на ПП да решат проблема

Последен работен ден за депутатите в парламента преди президентът да разпусне 47-ото Народно събрание. Депутатите приеха окончателно промените в Закона за обществените поръчки. С тях се дава възможност за изменение цената по договор, в резултат на инфлацията. Това беше едно от исканията на протестиращите пътни фирми. Целта е  да не се забавя строежът заради повишилите се цени на строителните материали.

По-рано опитът за извънредна регионална комисия в последния работен ден се оказа неуспешен. А от “Продължаваме Промяната” обвиниха за това ГЕРБ и ДПС.

Пътните строители спират с протестите

Според председателя на регионалната комисия днес е трябвало да вземат решение за удължаване на срока на договорите за поддръжка на пътищата и след 30 септември, както и да се одобри разплащане за част от фирмите.

“21% са без забележки, трябваше да се разплатим на този бизнес. А на другите 79% очакваме ДНСК да провери проектите”, обясни Ананиев.

Така и последният шанс за разрешаване на проблема в Народното събрание вече е изгубен. 

От ГЕРБ се усъмниха в намеренията на “Продължаваме Промяната” да решат проблема в последния работен ден. Усъмниха се и в така наречените  "коректни фирми", за които имаше предложение да получат плащания. 

Държавата в риск да остане без пътна поддръжка до края на годината (ОБЗОР)

“Кои са тези добри фирми?”, попита Александър Иванов от ГЕРБ. 

ГЕРБ са дали решението за ограничение в срока до 30 септември и спрените разплащания за фирмите на Конституционния съд, който трябва да излезе с решение. Това, според тях, ще разплете проблема със зимната пътна поддръжка.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.