Темата коментираха Мария Шаркова, Асен Генов и Дани Милев

От служебното правителство не се очаква друго освен да организира изборите и да решава належащи проблеми. Около тази теза се обединиха коментаторите Мария Шаркова, Асен Генов и Дани Милев.

"Преди няколко години, когато БСП представяше своите нови кадри – другарката Нинова влезе в студиото и нейният млад кандидат, който трябваше да заеме водещо място в листата – закъсня. Влизайки, той каза: „Казвам се Крум Зарков. Закъснях малко, защото с колегите от ДС кроихме план да измъчваме нечий дядо в мазетата”. Неговото име се появи като възможен кандидат за министър на правосъдието в служебното правителство. Ако това е продължението на промяната, започната от предишните две ярки лица в политиката, изстреляни от същия този президентски офис  – Кирил Петков и Асен Василев – благодаря за такава промяна. Не очаквам нищо по-различно от това, което ни беше сервирано досега".  Това сподели журналистът  Асен Генов в отговор на въпрос какви са очакванията от служебния кабинет.

„Основната задача на служебния кабинет е да организира изборите. Но министрите  в него се занимават и с редица други несвойствени задачи. През годините видяхме редица кадрови промени, което е доста обезпокоително. Това би трябвало да се прави, ако има някакъв спешен проблем за решаване.Очаквам наистина да се заемат с организацията на изборите и да решават непосредствени проблеми”, посочи от своят страна юристът Мария Шаркова.

„Аз не искам да съдя предварително. Стискам палци да видим кой какво би могъл да направи и после да разберем дали той е подходящият човек за тази работа. Искам да даваме път на по-млади хора, които не са обвързани със стари схеми”, категоричен е музикантът Дани Милев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.