Темата коментират Мария Шаркова, Асен Генов и Дани Милев

Клиповете на Емили Йорданова  с “летящата тротинетка” в социалните мрежи предизвикаха дискусия трябва ли да има по-строги мерки и ограниченията за тези возила.

„Тази случка е с много посоки. Едната е какви сме хулигани на пътя – както винаги. То е и въпрос на интелект и възпитание как трябва да се отнасяш към другия участник в движенето. Наистина глобите трябва да са сериозни, защото явно се оказва, че когато глобите са сериозни – това е вариантът да се повлияе на тези, на които изобщо не им пука”, подчерта музикантът Дани Милев.

„Тротинетките са регулирани в Закона за движение по пътищата още от средата на 2020 година. За разлика от други държави в Европа нашият закон в това отношение е доста либерален. Най-напред наистина трябва да се прецени какви са най-честите предпоставки за инциденти с тези превозни средства и да се въведат допълнителни правила”, посочи и юристът Мария Шаркова.

„В Германия за управление на тротинетка с определена мощност има необходимост от специално разрешително, а в определени случаи – и от шофьорска книжка. Има и различни забрани къде и кога можеш да се придвижваш с нея. Защо и тук да няма подобни ограничения?”, заяви и журналистът  Асен Генов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.