Според управителя на ВиК –Сливен – Севдалин Рашев, причината е нейното неправилно разпределение

Част от жителите на квартал „Надежда” в Сливен се оплакват от липса на вода. От ВиК - Сливен твърдят, че ценния ресурс се разхищава там и не се плаща за него, тъй като в квартала водомери няма. Част от жителите настояват за водомери и да си плащат сметките и се надяват проблемът им скоро да бъде решен.

Безводието в северната част на квартал „Надежда”в Сливен е постоянен проблем особено през лятото. Ромите от 20-хилядната махала твърдят, че нямат вода от три месеца.

Според управителя на ВиК –Сливен – Севдалин Рашев, причината за липса на вода в тази част на квартал „Надежда”, е нейното неправилно разпределение.

Това няма как да не се отрази на ползвателите сега.

СЛЕД ГОНКАТА С ПОЛИЦИЯ В СЛИВЕН: Шофьорът никога не е имал книжка

Преди 4 години били монтирани 800 водомера. От тях в момента работещи са само 150. Останалите са повредени, откраднати или счупени, твърдят от водоснабдителното дружество.

Управителят на общинското дружество казва,че в квартала ежегодно влиза по 2 милиона кубика вода. Но не всички се издължават за нея и дружеството е на минус. Загубите са по 400 хиляди лева на месец. Севдалин Рашев допълва, че няма гаранция, че сумата ще бъде събирана всеки месец.

Част от решението на проблеми би могло да дойде с помощта на медиаторите в квартала. Които да следят дали сметките се плащат, когато водомерите бъдат поставени отново.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.