Символично предаване на властта в Министерския съвет

След церемонията по представянето на служебния кабинет в Президентството, премиерът Гълъб Донев и министрите му отидоха в Министерския съвет, за да приемат официално властта от предшествениците си.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИИТЕ ПО ПРЕДАВАНЕТО НА ВЛАСТТА ВИЖТЕ ТУК

„От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната”, обърна се към служебния премиер и неговите министри Кирил Петков. Той отбеляза, че противно на внушенията в общественото пространство, условия за апокалипсис няма. Нямало и заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието от подготовката на честни предсрочни избори.

„Преди час дадохме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната. Клетвата вече е в сила. Пожелавам ви характер, смелост и мъдрост, за да отстоявате с всеки свой подпис и решения националния интерес на България. Запазете известна дистанция от властта, за да не губите връзката с хората”, апелира Донев.

Кабинет №100 положи клетва (ВИДЕО)

Служебният премиер посочи, че очаква от министрите работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български гражданин. „Умни решения, съобразени със законите, умни и ефективни решения, които имат за цел подобрение живота на хората, а не са поредните ефектни политически послания”, добави Донев.

Той изреди приоритетите на кабинета. Основният е цената на природния газ, а също цените на горивата, високата инфлация, блокираните ремонти и поддръжката на пътища, протестът на пътностроителните фирми и както сам каза „много други”.

След церемонията, червеният килим беше събран, а служебното правителство ще остане на Дондуков 1 в следващите 2 месеца.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.