Политическите партии излязоха с различни очаквания към новия кабинет

Политическите партии излязоха с различни очаквания към новия кабинет.

ГЕРБ са категорични-служебното правителство трябва да направи проверка за причините за енергийната криза. 

Тома Биков: Тези, които най-яростно ни атакуваха, се счупиха в нас

“Служебното правителство трябва да провери всичко за газа, защото има огромни съмнения за корупция. Спираме с “Газпром” в края на годината, но след това трябват дългосрочни договори”, каза Тома Биков от ГЕРБ.

“Продължаваме Промяната” твърдят, че предават държавата в стабилно състояние и нямат притеснения от ревизия. 

Венко Сабрутев: Издаваме държавата в стабилно състояние

“Очакваме от служебния кабинетът да осигури така необходимия преход между две редовни редовни правителства. Не очакваме да се вадят скелети от гардероба. Ние не се притесняваме”, каза Венко Сабрутев от ПП и допълни, че вече са подготвили пътя за газови доставки. Последната стъпка, обаче, трябва да бъде направена от служебния кабинет. “Ние сме оставили отворени преговори с ясни предложения за доставки. Служебният кабинет трябва да подсигури трасе за корабите”, поясни Сабрутев.

БСП също нямат притеснения от проверки на свършеното по време на управлението.

“Ние не се притесняваме. Дали ще има опит за реваншизъм – ще се види”, категоричен бе Христо Проданов.

Костадинов: Изборите са референдум дали да сме независима държава, или долнопробна колония на САЩ

Според “Възраждане” кабинетът трябва да се съсредоточи в основната си задача. “Единствената роля е да проведе спокойно изборите и да се справи с купуването на гласове. Това е просто едно преходно правителство”, каза лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов. 

“Демократична България”, “Има такъв народ” и ДПС предпочетоха да изчакат служебния кабинет да започне работа и едва тогава да коментират.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.