По думите му компанията няма да остане без гориво

"Беше освободена заради несправяне с работата. В нейния ресор бяха обществените поръчки. Част от тях бе и снабдяването с гориво. И не се справи с тази работа". Това обясни инж. Марио Гълъбов, председател на Управителния съвет на НКЖИ, по повод уволнението на Гергана Алекосва от поста заместник-директор на компанията. 

Алексова за уволнението си от НКЖИ: Подозирам, че съм пречка за завръщане на модела ГЕРБ-ДПС

"Генералният директор и УС бяха принудени да звънят по телефони на БДЖ, наши добри приятели и партньори, и ДПТСВ - също приятели, за да търсим назаем гориво, с което да продължат да работят машините в този летен период. Спрат ли да работят, пътят ще се разстрои през зимата и ще имаме хиляди проблеми”, посочи той в ефира на "Твоят ден" на NOVA NEWS.

Гълъбов коментира още, че е имало сигнали срещу Алексова за проблеми със снабдяването с горивата и това е била една от причините тя да бъде освободена толкова бързо. Сигналите били изпращани до Министерството на транспорта. Гълъбов не пожела да ги коментира в ефир, но подчерта, че това уронва престижа на компанията.

На данните, изнесени от Алексова пред NOVA, че НКЖИ има гориво само за десетина дни, Гълъбов категорично отговори: "Компанията няма да остане без гориво, но беше поставена на косъм да не свърши своята лятна кампания за приключване ремонта на железния път и контактната мрежа".

"Договорът с "Теракорп" е прекратен. Сега се обжалва. „Ние изчакваме. Няма да се купува гориво оттам", посочи още Гълъбов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.