Потвърждение за изстреляни ракети дойде и от Китай

Китайските сили са изстреляли 11 балистични ракети във водите около Тайван по време на военните учения. Това съобщи Министерството на отбраната на Тайпе и определи това като „ирационални действия, които подкопават мира в региона”.

Около Тайван: Китай започва най-големите военни учения в историята си

„Министерството на националната отбрана заяви, че Китайската комунистическа партия е изстреляла множество балистични ракети от серията Dongfeng в околните води на североизточен и югозападен Тайван приблизително от 13:56 ч. този следобед”, се казва в кратко изявление на министерството на отбраната, съобщи АФП.

Тайванските военни не потвърдиха точното местоположение на мястото, където са паднали ракетите, нито дали са прелетели над острова. Народноосвободителната армия на Китай също потвърди, че са били изстреляни ракети.

Ще ескалира ли напрежението между САЩ и Китай заради Тайван

Старши полковник Ши И, говорител на командването на Източния театър, заяви, че китайските сили са започнали „многорегионална и многомоделна конвенционална ракетна огнева атака в предварително определени води край източната част на остров Тайван”.

„Всички ракети са поразили точно целта, тествайки възможностите за прецизност на удара и отричане на района”, добави полковник Ши.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС