Коментар на износа на оръжия на Тихомир Безлов и Николай Свинаров

Нинова е направила добри неща по време на своето управление. Защо да си мислим, че този, който трябва да се занимава с търговия с оръжия, следва да прави ограничения? Дали защото не са минавали през неговата фирма... Откъде шефът на "Кинтекс" е информиран за количествата и сделките? Търговската фирма, която не участва в сделката, няма как да има информация за това. Това коментира в ефира на "Твоят ден" Николай Свинаров, бивш министър на отбраната.

По думите му нямаме самостоятелни решения в сферата на сигурността, затова сме в НАТО, за да използваме предимствата му. Той не е оптимист, че разследването на взривовете в склад за боеприпаси ще доведат до резултат.

От своя страна Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията смята, че е реалистична възможността да се стигне до конфликт между Русия и НАТО. "Горе долу се знае какви оръжия се изнасят, браншът е в тесен кръг", сподели той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.