Съдът постанови постоянен арест за мъжа

Постоянен арест за дрогирания шофьор без книжка, който заби колата си в КАТ-Пловдив. Александър Паталенски се изправи пред Районния съд в Пловдив. Той беше докаран при засилена охрана. Заяви, че съжалява и се извини за случилото се. Адвокатът му поиска да му бъде направена съдебно-психиатрична експертиза, тъй като страда от биполярно разстройство. По време на разпитите, той опитал да се самоубие, като скочил от третия етаж на полицейското управление, но униформените го възпрепятствали. В крайна сметка, съдът реши, че няма опасност мъжът да се укрие, но може да извърши друго престъпление при по-лека мярка.

СЛЕД ЗРЕЛИЩНИЯ АРЕСТ В ПЛОВДИВ: Водачът, забил колата си пред сградата на КАТ, бил с отнета книжка

„Съжалявам за случилото се. Един миг разсеяност слага край на живота ми. Щеше да бъде най-щастливата седмица в живота ми, а се превърна в най-кошмарната. И няма да са много още. Наистина страдам от биполярно разстройство”, заяви пред съда Паталенски.

След гонка с полицията, мъж заби колата си пред сградата на КАТ-Пловдив (ВИДЕО)

Мъжът отрече да е взимал наркотици, но във въпросния ден е бил под въздействието на стимулиращи медикаменти.

Адвокатът на Паталенски поиска съдебна експертиза. Мъжът официално не е освидетелстван, но е посещавал психиатър в София. Според Прокуратурата няма доказателства мъжът да страда от психично заболяване. Психолог в ареста установил, че е в добро здравословно състояние. 

На няколко пъти Паталенски прекъсва съдията с викове, в знак на несъгласие с обвиненията срещу него. На излизане от съда се обърна към камерите, за да повика приятелката си

„Ива, моля те, ела да ме видиш утре следобед. Моля те!”, каза той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.