Към Истанбул продължават курса си още четири кораба

От украинските пристанища Южни и Черноморск тази сутрин са отплавали още два кораба, натоварени със зърно. Това се случва в рамките на споразумението за осигуряване на коридор за износ, постигнато в Истанбул на 22 юли, съобщи министерството на отбраната на Турция, цитирано от Анадолската агенция. То беше подписано от представители на воюващите Украйна и на Русия и на посредниците за договореността – ООН и Турция.

Вижте пътя на зърното от Украйна (ВИДЕО)

От пристанището Южни е отпътувал корабът „Сакура“, който превозва 11 хиляди тона соя за Италия, а от Черноморск – корабът „Аризона“, натоварен с 48 458 тона царевица за турското пристанище Искендерун.

Към Истанбул, където е базиран Съвместният координационен център, учреден по силата на споразумението, продължават курса си още четири кораба, които отпътуваха от Украйна вчера. Очаква се те да хвърлят котва край турските брегове тази вечер и да бъдат инспектирани утре.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА