Спътничката му остава в реанимация

Лекари от УМБАЛ „Света Анна” се борят за живота на мъжа, ударил се с колата си челно в стълб на столичното "Цариградско шосе". Инцидентът стана в понеделник в час пик. Пострадалият е в реанимацията на лечебното заведение в критично състояние.

Тежка катастрофа в София, двама души са с опасност за живота (ВИДЕО)

Д-р Евгени Нешев от Клиниката по ортопедия и травматология на „Св. Анна” обясни за NOVA, че повечето от костите му от кръста надолу са с множество фрактури – на таза, бедрата, коленете и стъпалата. През изминалата нощ коремните хирурзи са се борили с тежки кръвоизливи в коремната област на 47-годишния мъж, а имат съмнения и за наранени вътрешни органи.

С него е пътувала 29-годишна жена, която вече е стабилизирана, но все още е в реанимация и с опасност за живота. Тя е с тежка гръдно-коремна травма.

Междувременно стана ясно, че взетата проба на водача не е показала наличие на алкохол в кръвта му. По информация на NOVA през 2019 година мъжът е хванат да шофира след употреба на наркотици. Софийският районен съд отнема книжката му за 6 месеца. Водачът получава и условна присъда от 3 месеца лишаване за свобода. Ако сега пробата му за наркотици излезе положителна, 47-годишният шофьор ще трябва да изтърпи наказанието си от 2019 година.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.