Той смята, че за 1 година ще се окаже, че сме платили 2 милиарда повече

Всички цени на тока над 250 лева ще се поемат от държавата чрез високите постъпления в енергийните държавни дружества. Така трябва да се подходи и с природния газ. Има половин милиард загуба на българските домакинства, бизнес и общини от високата му цена. За 1 година ще се окаже, че сме платили 2 милиарда повече. Това коментира Жечо Станков от ГЕРБ-СДС за "Твоят ден".

Продължава регистрацията на партии за изборите през октомври

"Бихме направили дългосрочна процедура с 3-5 годишен договор за доставка на газ, която да гарантира дългосрочна цена и сигурността. В момента, в който процедурата не е прозрачна и дългосрочна и до територията на страната, се връщаме към порочния принцип на посредниците", заяви той.

Станков е категоричен, че кампанията на ГЕРБ ще бъде позитивна, насочена към ползите на хората. "Решения за доставките на газа и енергийната криза ще бъдат сред приоритетите. Трябва да се постави бариера пред инфлацията. Изтървахме цените в енергийния сектор и затова се вдигна и инфлацията", смята той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.