Според него ПП не е срещу руския газ, а срещу зависимостта от него

Кабинетът "Петков" остави на служебното правителство всички предпоставки газова криза през зимата да няма. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS Александър Ракшиев от "Продължаваме Промяната". 

По думите му е останало да се извървят само административни стъпки по осигуряване на втечнен газ, а така ще стане ясно, че може да се справим без зависимост от "Газпром". "Газопроводът с Гърция е напълно изграден и по него тече газ. За да стане азерският газ по-евтин от руския, интерконекторът трябва да получи акт 16. В бъдеще можем да влезем в преговори с "Газпром" само като страна с осигурени алтернативни доставки", смята той.

Депутат от ПП: Кандидатурата на Рашков аз КПКОНПИ е тест за ИТН

Според него ПП не е срещу руския газ, а срещу зависимостта от него. "Вярвам на Асен Василев когато казва, че не получаваме руски газ. Няма посредници, а само търговци. По тази логика "Газпромекспорт" също е вид посредник, тъй като чрез него сме го вземали газ преди", заяви Ракшиев. 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.