По данни на обвинението той ги е примамвал това лято

Криминалисти от Сливен задържаха отново 47-годишен британски гражданин, който се представя за пастор, по обвинение за блудство с 4 деца. Мъжът е арестуван в жилището, което обитава в ромската махала в Сливен.

Разследването е продължило няколко месеца. Британецът бе задържан с полицейска мярка за 24 часа. За първи път той беше арестуван през 2019 за блудство с 8 български момчета от същата махала „Надежда” в Сливен.

Сега мъжът е обвинен за разврат с три малолетни и едно непълнолетно момче, като използвал положението им на зависимост от него, уточняват от обвинението. Всичко това се е случвало от неустановена дата от този юни до 10-ти август в Сливен. 

По информация от обвинението престъпленията са квалифицирани по член 157 от Наказателния кодекс и се отнасят до полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол при употреба за това на сила или заплашване, или използване на положение на зависимост или надзор, както и с лице, лишено от възможност за самоотбрана.

Този петък Районната прокуратура поиска мъжът да бъде задържан под стража. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.