Това каза министърът на отбраната

Министерството на отбраната ще продължи да подкрепя усилията за изграждането и поддържането на високотехнологична база за военноморския ни флот. Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов в приветствието си към личния състав на Военноморските сили във Варна, на тържественото събрание - концерт по случай 143 години от създаването на бойния флот.

Министър Стоянов увери, че проектът за новия многофункционален патрулен кораб се развива с бързи темпове и подчерта, че това е факт, благодарение на настойчивостта на командирите и военнослужещите, съобщиха от МО.

Министър Стоянов: Нинова си е позволявала да не спазва закона

„Благодаря на всички вас, които показвате как могат да се преодоляват всички затруднения“, посочи министър Стоянов. В словото си той изтъкна още, че българските Военноморски сили са гарант за суверенитета и сигурността на страната ни. „Участията в учения, национални и международни мисии и операции са доказателство за вашия професионализъм. Доказателство е и последното успешно приключило учение „Бриз - 2022“ с участието на 11 страни, провело се в Черно море в условията на изключително усложнена геополитическа среда“, посочи още той. Министър Стоянов благодари на флотските ветерани и на семействата и близките на военните моряци и пожела на всички попътен вятър и бъдещи професионални успехи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС