Алкохолната му проба е отрицателна, взета му е кръв за наличие на дрога

Мотор блъсна 3-годишно дете в Сливен. То е с опасност за живота и е настанено в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Момиченцето е в Отделението по реанимация с тежка съчетана травма на глава, гърди и крайници. 

Районна прокуратура Сливен ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за причиняване по непредпазливост на тежка телесна повреда на блъснатото дете. Пробата за алкохол на моториста е била отрицателна, съобщиха от обвинението. Взета му е кръв за анализ, който да покаже дали е управлявал под въздействието на наркотични вещества.

Установено е, че мотоциклетът не е бил регистриран по надлежния законов ред, а водачът не е притежавал необходимата правоспособност. Той също е в болница. "Процесуално-следствени и други действия с тяхно участие ще бъдат проведени след като медицинските лица преценят, че здравословното им състояние позволява това", обясниха от прокуратурата. 

При друга катастрофа е пострадало 11-годишно момче. То е настанено за лечение в Отделението по неврохирургия с открита рана на главата. Няма опасност за живота му.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА