Не се съобщава за жертви

Две руски села бяха евакуирани днес, след като избухна пожар в склад за боеприпаси близо до границата с Украйна, съобщиха местните власти.

Пожарът идва дни след експлозиите във военна база и склад за боеприпаси в Крим - анексирания от Москва украински полуостров, които Русия нарече саботаж от страна на Киев. „Депо за боеприпаси се запали близо до село Тимоново”, на по-малко от 50 км от украинската граница в Белгородска област, се казва в изявление на губернатора на областта Вячеслав Гладков.

Бум на трафика на деца от сурогатни майки в Русия

Не се съобщава за жертви, но жителите на Тимоново и близкото село Солоти са преместени на безопасно разстояние, а властите разследват причината за пожара.

По-рано този месец бомба избухна близо до военното летище Саки в Крим, убивайки един човек и ранявайки няколко други. Няколко дни по-късно взривове избухнаха в друг склад за боеприпаси в Крим. Във втория случай Москва необичайно призна, че е имало акт на саботаж.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС