Огънят е тръгнал от жилище в 11-тия етаж, като се е пренесъл и на други имоти

Голям пожар в жилищен блок в Шумен. Огнеборци са открили тялото на възрастна жена в апартамента, от който е тръгнал огънят. 

Огънят е тръгнал от жилище в 11-тия етаж, като се е пренесъл и на други имоти.  В оперативните дежурни части на пожарната и полицията в областния град в 17:36 часа в сряда е получен сигнал, че в жилище в сграда на булевард  „Симеон Велики" в града  е възникнал пожар. Веднага са изпратени четири екипа на пожарната в Шумен и механична автостълба, както и екипи на полицията. За по-малко от половин час на мястото на инцидента са се явили още 40 служители на реда, съобщава БТА. 

 

Започнала е незабавна евакуация на хора от сградата. В жилището на 11-ия етаж е намерен труп на възрастна жена, най-вероятно на 82 години. От екип на Центъра за спешна медицинска помощ са откарани двама души, които не са хоспитализирани. Всички други потърпевши са прегледани от медици на място.

Пожарът е локализиран и потушен. Тази нощ на мястото на пожара ще работят служители на полицията в Шумен, които при нужда ще осигурят помощ на хората, които обитават блока. Предстои да бъде извършен оглед. Работата по случая продължава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.