По думите на местните проблемът е от години

Темата с безводието продължава  да е водеща за Великотърновско. Поредно населено място от месеци е на сух режим. В село Караисен са готови да обявят бедствено положение.

През последните три години населеното място е перманентно  без вода. 700-те жители, предимно млади хора, излязоха на протест. Те блокираха главния път, минаващ през населеното място.

Своге остана пак без вода

Причината за безводието се оказва липсата на водоизточник. Управата на Караисен е намерила нов водоизточник, но процедурите по одобряването му са изключително тромави и продължават с години.

„Определено не е нормално. И затова искаме помощ от държавата. Могат да дойдат и направят сондажи. Има академия на науките, доклади за състоянието на водата и източниците”, посочи Иван Филипов - юрист, жител на Караисен.

„Ние имаме ремонтиран водопровод в селото. Да кажем, че загубите са сведени до минимум, но проблем е, че нямаме източник на вода”, обясни кметът на населеното място Стефан Николов.

 

 

Повече гледайте във видеоматериалите. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.