Общо 14 ученици са прекарали нощта в УМБАЛ „Свети Георги”

Още четири деца от спортното училище в Пловдив са приети тази нощ в болница със симптоми на хранително отравяне. Снощи бяха изписани други две. Нощта в УМБАЛ „Свети Георги” са изкарали общо 15 ученици.

В сряда стана ясно, че 194 ученици са обядвали и вечеряли в стола на спортното училище във вторник. Вечерта 65 от тях получават симптоми на хранително натравяне. Те са ученици от 5 до 11 клас.

„Децата са в средно увредено общо състояние. Вчера приетите са с тенденция за бързо подобрение”, обясни доц. Олиана Бойкинова, началник на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Свети Георги”.

 

„Взети са проби още вчера”, заяви д-р Милена Панайотова от здравната инспекция в Пловдив.

„Храните и суровините в стола не показаха отклонения от изискванията. Въпреки това взехме още проби”, заяви д-р Иван Шиков от Агенцията по храните. Според него е рано да се каже каква може да е причината за случая.

Столът на учебното заведение е временно затворен. По случая започна спешна проверка, която трябва да установи дали става въпрос за отравяне с храна или проблемът е друг. Изследван ще бъде и персоналът на училищния стол. Резултатите от пробите на храната ще станат ясни до пет дни.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.