Според нея трябва да се върнат учебните книжки, в които се вижда какво трябва да се преподаде на един курсист

Има остър недостиг за финансиране на мерки за пътна безопасност. Липсва ясно формирана политика в сферата, както и стратегия. Това коментира за "Твоят ден" експертът по пътна безопасност Диана Русинова.

"Вчерашната автобусна катастрофа в София нямаше как да се предвиди, защото шофьорът се е почувствал зле. За двете години, в които постигнахме намаляване на пострадалите при пътни инциденти, не успяхме да задържим тенденцията. Бих искала да се поздравяваме не за ден, а за година без жертви. Последната година се направи много за повишаване на безопасността, но има и още много да се прави", смята тя.

Експерт: Предлагаме шофьори, седнали зад волана пияни, да се изпращат на психиатър

Според нея в столицата трафикът се е увеличил заради многото нови жители. "Трябва да се спре с хартиените пособия за обучение при шофьорските курсове и картончетата на инструкторите. Учебна книжка, където се вижда какво трябва да се преподаде на един курсист, не се издава от 2010 г., а е много полезна. Тази практика категорично трябва да се върне", заяви Русинова. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.