От БСП ще искат таван на цените на енергоносителите

„Най-доброто решение и за семействата, и за индустрията, е таван на цените на енергоносителите. Защо всички партии, освен БСП, мълчат по този въпрос? Говорим го само ние от месеци. Онзи ден най-накрая и Европейската комисия го каза. Половин Европа го направи. Защо трябва да сме все на опашката и да чакаме някой друг да ни казва какво да правим.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при посещението си в Благоевградска област. Заедно с водача на листата на “БСП за България“ в Кърджали проф. Георги Михайлов, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и областният председател на БСП-Благоевград Валери Сарандев, се срещнаха с кмета на Белица Радослав Ревански, както и със симпатизанти и граждани от областта. Днес те посещават гр. Белица, с. Баня, гр. Банско и гр. Гоце Делчев.

„В тази кампания всички са се хванали за гушите, а никой не казва какво конкретно ще направи на 3 октомври в Народното събрание. Ние ще гласуваме за таван на цени, свръхпечалбите на енергийните дружества да се преразпределят справедливо на тези, от които са натрупани - домакинствата и индустрията. Веднага да приемем понятие “енергиино бедни“ и да подкрепим тези хора. Да се вдигне минималната заплата и да се преизчислят пенсиите. Училища, болници, църкви да се върнат на регулирания пазар“, каза още Нинова и даде срок до края на октомври.

По думите ѝ това е огромна работа, която изисква промени в над 10 закона. „Никой не мисли за това. Говорят се само клишета, обещават се нереални неща, лее се популизъм. Борисов щял още на другия ден след изборите да свали цената на бензина. По негово време всичко било мед и масло. Ние все пак не страдаме от амнезия. При Борисов бяхме на първите места по корупция, бедност, лошо здравеопазване, смъртност. Бедността е следствие и от тази корупция. 10 млрд. годишно потъваха в джобовете на отбрани хора, а преизчисляване на пенсиите струва 1.3 млрд. Безплатни учебници за децата - 30 млн., безплатни лекарства за деца - 150 млн. Като се спрат кражбите, пари ще има за всичко“, категоричен е лидерът на БСП.

„Борисов иска да се забрави 12-годишното му управление и да се препере през евроатлантическо правителство, не му се получи. Сега иска през национално спасение, само и само да се върне. Но ГЕРБ е в изолация. Те не могат да направят правителство и да дадат стабилност и сигурност. А България и народът ни днес имат нужда точно от стабилност, сигурност, предвидимост. Ние бяхме олицетворение на това в последните два парламента и ще останем такива. Ясно и видимо е какво свършихме в управлението - стабилизирахме икономиката и подкрепихме хиляди деца, млади семейства, работници, земеделци, пенсионери в най-тежките зимни месеци. Ясно и видимо е за какво ще се борим и кого ще защитаваме и в следващо управление. Ако искате социална, сигурна и стабилна държава, ни подкрепете с номер 28 в бюлетината“, призова Корнелия Нинова.

Това съдържание е част от платената изборна рубрика на сайта.