35-годишният тенисист последва успеха си над Тиафо с победа и на двойки в тандем с Матео Беретини

Новак Джокович се завърна по впечатляващ начин на корта след двумесечно отсъствие, като звездата на Тим Европа даде само четири гейма на опонента си от отбора на Света Франсис Тиафо за крайното 6-1, 6-3 в мач от втория ден на Лейвър Къп. Сърбинът не показа никакви признаци на затруднения в първия си мач от финала на Уимбълдън, където той надви Ник Кирьос за седмата си титла от Ол Ингланд Клъб.

Надал ще пропусне остатъка от “Лейвър къп”, за да бъде до съпругата си

35-годишният тенисист последва успеха си над Тиафо с победа и на двойки в тандем с Матео Беретини в зала „О2 Арена“ в Лондон. Двамата преодоляха Джак Сок и Алекс де Минор със 7-5, 6-2, за да осигури комфортен аванс от 8-4 за Европа срещу Света ден преди края на отборната надпревара.

21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Джокович пропусна Откритото първенство на САЩ заради липсата на ваксина срещу коронавирус. Той обаче бързо напомни за най-добрите си дни срещу Тиафо, като взе откриващия сет за едва 23 минути. Джокера се справи с американеца по убедителен начин и във втората част, подкрепян от оттеглилия се Роджър Федерер и останалата част от отбора на европейците, воден от капитана Бьорн Борг. „Не бях играл от два месеца насам, така че съм щастлив да спечеля. Изиграх много стабилен мач“, коментира Ноле.

Той отдаде дължимото и на големия си съперник на корта през годините Федерер, който прекрати кариерата си на турнира след мач на двойки с Рафаел Надал в петък. „Знаехме, че ще бъде емоционално сбогуване за Роджър, но това, което стана, направо ни отвя. Мисля, че всички можем да се съгласим, че това беше един от най-красивите моменти, случвали се на тенис корт. Емоциите са смесени – от една страна тъга, че един от най-великите спортисти за всички времена прекратява кариерата си, от друга – щастие, от начина, по който се случи всичко. Просто бях много признателен да стана свидетел на последния му мач“, завърши сърбинът.

С емоционален мач: Легендарният Федерер се сбогува с тениса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Последният ден на турнира в Лондон започва с мач на двойки между Беретини/Анди Мъри и Феликс Оже-Алиасим/Джак Сок в 14:00 часа българско време. Програмата продължава с двубой на сингъл между Джокович и Оже-Алиасим, а след това предстоят срещите Стефанос Циципас – Тиафо и Каспер Рууд – Тейлър Фриц. Първият отбор, който стигне до 13 точки, печели надпреварата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.