„Булгаргаз” вече внесе предложение синьото гориво да поевтинее

Комисията за енергийно и водно регулиране се събра на открито заседание, за да обсъди цената на газа през октомври. „Булгаргаз” вече внесе предложение синьото гориво да поевтинее с малко над 100 лв. до 247 лв. за мегаватчас. Още миналата седмица от дружеството обещаха да направят опит цената да е дори по-ниска. Причината - пускането в експлоатация от 1 октомври на интерконектора с Гърция, по който ще получаваме газ от Азербайджан. На същата дата трябва да стане ясно и колко ще плащаме за мегаватчас през октомври.

ДО ЧАСОВЕ: Интерконекторът с Гърция получава Акт 16 (ВИДЕО)

„Отчитаме, че остават само 3 дни до окончателната цена. Смятаме, че няма да има голяма динамика в цената и тя да е на нива около 240 лева”, заяви Деница Златева, изпълнителен директор на „Булгаргаз“

„За месец октомври се пречупи тенденцията за повишаване на цените. Тя ще бъде под 250 лева. Това е прагът, който българската индустрия и бизнес обявиха, че над тази цена иска компенсации”, каза Иван Иванов, председателят на КЕВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.